Sinterom Cluj tinteste dublarea cifrei de afaceri si a numarului de angajati

Producatorul de componente pentru industria auto, electrotehnica si a bunurilor de larg consum Sinterom S.A. Cluj-Napoca estimeaza dublarea cifrei de afaceri si a numarului de angajati pentru anul acesta, dupa investitii de peste 3 mil. euro si implementarea unei noi strategii de management.

Masina 3d

Masina 3d

Compania din Cluj a incheiat un contract in valoare de cinci milioane de euro cu unul dintre partenerii Grupului Renault-Nissan si se afla in stadii avansate de negociere cu alte nume importante din industria automotive.

Noua strategie de management vizeaza accelerarea omologarii de noi produse, spun reprezentantii companiei.

“Contractul cu o companie partenera a Renault-Nissan a fost incheiat pe o perioada de cinci ani. Sinterom urmeaza sa introduca in productie si alte componente auto pentru partenerii existenti cum ar fi Bosch, Gnutti Carlo sau Pierburg precum si pentru clientii noi, INA Schaeffler, Hitachi sau Danffos”, a declarat directorul general al Sinterom, Dan Cataranciuc.

Acesta mentioneza ca succesul de business al Sinterom se bazeaza pe reorganizarea interna care pune accent pe livrarea la termen a produselor contractate, pe calitatea solicitata de clienti si stabilirea unui pret competitiv in piata.

“Pentru angajati, incheierea de noi contracte va insemna mentinerea locurilor de munca si, in viitor, salarii mai bune. In plus, sunt create premisele pentru atragerea unor specialisti tineri, valorosi, pentru a efectua astfel transferul de know-how intre generatii”, a mai spus Dan Cataranciuc.

Despre Sinterom

Sinterom SA face parte din Grupul SCR, unul dintre cele mai puternice grupuri industriale din Romania. Compania clujeana este liderul national al producatorilor de produse sinterizate. Pentru aceste produse se utilizeaza intr-o pondere semnificativa pulbere metalica rezultata in urma prelucrarii fierului vechi, motiv pentru care tehnologia este considerata ecologica (Green Tehnology). Datorita dotarii tehnice performante, Sinterom are capacitatea de a produce o gama variata de produse: piese sinterizate din pulberi feroase si neferoase, bujii, produse ceramice, contacte precum si alte scule, dispositive si verificatoare. Infiintata in 1936, Sinterom continua si astazi sa fie unul dintre cei mai importanti furnizori de componente pentru industria auto, industria electrotehnica şi a bunurilor de larg consum. Sinterom exporta produsele realizate la Cluj-Napoca in Germania, Belgia, SUA, Ungaria, Italia, Polonia, Olanda si Slovenia.