Despre noi

Parte a Grupului SCR, cel mai puternic grup industrial din Romania, S.C. SINTEROM S.A. Cluj produce si furnizeaza piese sinterizate complexe de inalta calitate catre producatorii auto si furnizorii acestora spre a sustine progresul ca participant activ la dezvoltarea industriei auto.

Sinterom Cluj Cuptor 2

Infiintata in 1936, SINTEROM are un capital de 12 milioane de lei. La fabrica de pe Bulevardul Muncii 12 din Cluj-Napoca sunt angajate aproximativ 200 de persoane. Suprafata platformei fabricii este de 75.524 mp.

Structura actionariatului

Capital privat: 62,7450% – Contactoare Buzau (Grup SCR)
SIF OLTENIA: 31,0371%
Persoane Juridice: 1,8311%
Persoane Fizice: 4,3778%

Program de fabricatie

 • Piese sinterizate pentru industria auto: pinioane de distributie, roti dintate pentru curea, pinioane pentru pompele de ulei, diverse bucse si lagare autolubrifiante din bronz;
 • Echipamente de aprindere si pornire a motoarelor: electrozi de aprindere, termostartere pentru pornirea la rece a motoarelor Diesel
 • Piese ceramice sinterizate din alumina: tuburi, bucşe, izolatori ceramici, becuri ceramice pentru sudura, piese ceramice pentru mori
 • Pompe manuale de ungere: cu parghie, cu maner, cu tub telescopic, seringi
 • Pompe si furtune pentru umflat pneuri
 • Scule de inalta precizie pentru compactizarea pulberilor, calibrarea pieselor sinterizate, stantare, ambutisare, injectare, presare

Capacitati de productie

  • Produse sinterizate: 1150 to/an
  • Bujii si electrozi de aprindere: 2,2 mil buc/an
  • Piese ceramice: 140 to/an
  • Contacte electrice: 14 to/an

Clienti si tari de export

Sinterom exporta produse in Germania, Belgia, SUA, Ungaria, Italia, Polonia, Olanda și Slovenia. Principalii clienti ai fabricii de la Cluj sunt in reprezentati de cei mai mari productori auto din Romania si de furnizorii de rang 1 ai acestora;

La export produsele sunt livrate tot catre fabrici specializate din domeniul auto dar si in sectoarele sculelor sau uneltelor de mana cat si al accesorilor de feronerie.

Scurt istoric

Societatea comerciala SINTEROM SA a fost fondată in anul 1936 sub denumirea de UZINA TRIUMF, fabricand produse chimice.

Anul 1948 marcheaza inceperea fabricatiei bujiilor auto cu izolator de mica, iar din anul 1955 se fabrica in serie bujiile cu izolator ceramic. In continuare, profilul intreprinderii s-a extins, trecandu-se la fabricatia bujiilor cu filament incandescent, a electrozilor de aprindere si a diferitelor piese din ceramica superaluminoasa.

In anul 1970 incepe fabricatia de piese sinterizate din pulberi metalice feroase şi neferoase, sub licenta METAFRAM-FRANTA, piese mecanice atat pentru industria auto, cat si pentru alte ramuri industriale, lagare autolubrefiante, ulterior producandu-se discuri cu material de frictiune sinterizat si elemente filtrante din pulbere de bronz.

Anul 1974 marcheaza schimbarea denumirii intreprinderii din TRIUMF in SINTEROM ca urmare a creşterii ponderii produselor sinterizate in productia sa.

In anul 1984 intra in functiune noua Sectie Scularie, dotata cu utilaje speciale pentru fabricarea SDV-urilor aferente metalurgiei pulberilor.

In anul 1998 s-a achizitionat o presa hidraulica DORST de 250t pentru realizarea pieselor sinterizate de complexitate ridicata, in special a butucilor sincron din cutiile de viteza ale autoturismelor. Data de 10 februarie 1999 reprezinta zi de referinta in evolutia SC SINTEROM SA – certificarea Sistemului de Asigurare a Calitatii conform ISO 9001 de catre firma TUV MANAGEMENT SERVICE GmbH.

In anul 2000, SC SINTEROM SA intra in componenta Grupului SCR.

In 2004 SC SINTEROM SA obtine certificarea ISO 9001/2000 prin TUV MANAGEMENT SERVICE GMBH, urmata apoi de certificare EAQF cu Dacia-Renault si de certificare ISO TS 16949 (recertificare in 2011). In 2008 societatea obtine si certificarea ISO 14001. In 2010, obtine recertificarea ISO 9001 (October ) BY SGS iar in 2011 recertificare ISO 14001 (November ) BY SGS si recertificarea ISO TS 16949 (December) BY SGS.