Comunicat de presa

Sinterom S.A. continua restructurarea.

 “La mijlocul lunii februarie 2019, societatea a anuntat ca va intra  într- un proces de restructurare  menit să-si puna in valoare dotarile tehnice, vizându-se relansarea exclusiva a fabricaţiei de piese sinterizate, abandonându-se fabricarea celelorlalte produse consumatoare de resurse, precum pompe-bujii şi ceramice.

Analiza interna a scos în evidenţă faptul că societatea a devenit in ultimii ani un furnizor captiv al catorva clienti, companii multinaţionale care se folosesc de unele practici comerciale, nejustificate economic sau tehnic, prin care solicită reduceri anuale de preţuri pe seama cresterii ritmului de productie.

In ultimii ani societatea s-a confruntat cu o scădere continua a profitabilității, generată in principal de cresterea preţurilor pe piaţa de energie si gaze naturale si a costului cu munca vie. Faptul ca activitatea de productie se desfasoara in Cluj-Napoca, un oras cu un nivel ridicat al salarizarii, pune de asemenea, societatea intr-o dificultate majora in ceea ce priveste competitivitatea ei in industria automotive.

In vederea mentinerii in piata a societatii, actionarii au fost de acord sa subventioneze in ultimul an activitatea de productie a societatii, dar incepand cu acest an a devenit imperativa reorganizarea si restructurarea societatii, prin concedierea colectiva a unui numar de 62 salariati.

Planul de reorganizare si restructurare, desi benefic pentru societate, coroborat cu acordarea de salarii diminuate in lunile Ianuarie si Februarie ale acestui an, in vederea incadrarii manoperei in normele impuse de clienti, a starnit nemultumirea unei parti importante a salariatilor, care incepand cu data de 14.03.2019 au pornit o actiune de protest prin intreruperea activitatii.

Conducerea executiva a societatii precum si actionariatul sau, considera revendicarile salariatiilor ca fiind indreptatite, solidarizeaza cu acestia si va continua actiunea de  oprire a productiei de produse sub contracte paguboase pentru societate, asumand pierderi noi pentru cel mult 2 luni de fabricatie”.

Sinterom SA

Mihail Lazaroae

Director General