Comunicat de presa

Sinterom S.A. continua restructurarea.

┬áÔÇťLa mijlocul lunii februarie 2019, societatea a anuntat ca va intra┬á ├«ntr- un proces de restructurare┬á menit s─â-si puna in valoare dotarile tehnice, viz├óndu-se relansarea exclusiva a fabrica┼úiei de piese sinterizate, abandon├óndu-se fabricarea celelorlalte produse consumatoare de resurse, precum pompe-bujii ┼či ceramice.

Analiza interna a scos în evidenţă faptul că societatea a devenit in ultimii ani un furnizor captiv al catorva clienti, companii multinaţionale care se folosesc de unele practici comerciale, nejustificate economic sau tehnic, prin care solicită reduceri anuale de preţuri pe seama cresterii ritmului de productie.

In ultimii ani societatea s-a confruntat cu o sc─âdere continua a profitabilit─â╚Ťii, generat─â in principal de cresterea pre┼úurilor pe pia┼úa de energie si gaze naturale si a costului cu munca vie. Faptul ca activitatea de productie se desfasoara in Cluj-Napoca, un oras cu un nivel ridicat al salarizarii, pune de asemenea, societatea intr-o dificultate majora in ceea ce priveste competitivitatea ei in industria automotive.

In vederea mentinerii in piata a societatii, actionarii au fost de acord sa subventioneze in ultimul an activitatea de productie a societatii, dar incepand cu acest an a devenit imperativa reorganizarea si restructurarea societatii, prin concedierea colectiva a unui numar de 62 salariati.

Planul de reorganizare si restructurare, desi benefic pentru societate, coroborat cu acordarea de salarii diminuate in lunile Ianuarie si Februarie ale acestui an, in vederea incadrarii manoperei in normele impuse de clienti, a starnit nemultumirea unei parti importante a salariatilor, care incepand cu data de 14.03.2019 au pornit o actiune de protest prin intreruperea activitatii.

Conducerea executiva a societatii precum si actionariatul sau, considera revendicarile salariatiilor ca fiind indreptatite, solidarizeaza cu acestia si va continua actiunea de┬á oprire a productiei de produse sub contracte paguboase pentru societate, asumand pierderi noi pentru cel mult 2 luni de fabricatieÔÇŁ.

Sinterom SA

Mihail Lazaroae

Director General